Pagina wordt geladen ...

Wine&Food Reis oktober 2024

Adje Middelbeek en Joop Zwiep organiseren een bijzondere Wine&Food reis voor culi’s in Umbrië van donderdag 24 oktober tot woensdag 30 oktober.

Midden in het groene hart van Umbrië ligt het schitterende Podere del Buongustaio. Hier organiseert eigenaresse Adje Middelbeek in samenwerking met chef-kok Joop Zwiep, van het gelijknamige kookatelier in Assen, van 24 tot 30 oktober 2024 een zinnenstrelende culinaire Wine&Foodreis. Podere del Buongustaio, van origine een boerderij uit 1830 werd door Adje Middelbeek vanaf 2011 nieuw leven ingeblazen. De boerderij is volledig gerestaureerd en heeft een bijzondere en stijlvolle uitstraling.

Podere del Buongustaio
Verscholen achter de heuvels van het betoverende landschap van Umbrië ligt de Podere van Adje Middelbeek. Als u van oorspronkelijk en puur houdt maar tijdens uw vakantie ook een zekere luxe op prijs stelt, is Podere del Buongustaio uw bestemming. Met haar rust en elegantie is het de ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van Umbrië en het Italiaanse leven en dat alles in een unieke schilderachtige omgeving. Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove, dat gebouwd is rond het 13e-eeuwse kasteel Castello di Montegiove. In de omgeving van de Podere is het de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen rond het huis vindt u vele soorten paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood en zwarte trompet. Ook truffels en kruiden zijn hier in het wild te vinden. En dat is nog niet alles, u komt hier ook wilde zwijnen, wolven, herten, reeën, stekelvarkens  en fazanten tegen. Natuurlijk ontbreken de wijn-en olijfboomgaarden ook niet in het landschap.

Najaar in Umbrië
Het najaar is een heerlijke tijd in Umbrië. Het weer is in deze periode nog prachtig. Vaak nazomers warm, maar met de heerlijke kleuren en geuren van de herfst. Wij organiseren deze Wine&Foodreis juist in deze periode zodat u de ultieme combinatie kan ervaren van de heerlijke nazomerse dagen. Van de prachtige streekproducten, het zoeken naar truffels en paddenstoelen en het proeven van vele Italiaanse specialiteiten. Verder ziet u onder andere hoe de saffraan wordt geoogst. ‘s Avonds gaan we met zijn allen deze producten bereiden onder de bezielende leiding van Joop. De heerlijke maaltijden worden bij mooi weer door de deelnemers geserveerd op het fraaie terras van Podere del Buongustaio met schitterend uitzicht op het dal!

Bezoek aan een saffraanteler en aan geitenboerderij Il secondo Alto Piano waar we heerlijke kazen gaan proeven, pasta di Nonna,  paddenstoelen zoeken en nog veel meer! Eind oktober wordt in Umbrië de saffraan geoogst in deze week gaan we kijken hoe de saffraan groeit en mogen jullie zelf wat saffraan oogsten bij Casa Rondini, Franco, de eigenaar vertelt jullie er van alles over.  Verder staat er op het programma een bezoek aan Tenuta Fontesecca, Paolo Bolla maakt samen met zijn dochter en schoonzoon naturale wijnen. Verder bezoeken we Doriana Moretti zij maakt allerlei streekproducten en we gaan lekker bij haar lunchen. Natuurlijk komen de Nonna’s weer een ochtend om samen met jullie lekker authentiek Italiaans koken. Dat is namelijk altijd een groot succes.

Kosten
De kosten voor deelname zijn  € 1.565(maximaal 8 deelnemers). Betalingscondities: 30% aanbetaling bij boeking, zodra de aanbetaling is ontvangen wordt de reservering definitief bevestigd via email. Tweede termijn van 30% dient voor 30 september  2024 overgemaakt te worden en het restant cash bij aankomst. Het doorgaan van de reis wordt half september 2024 bekend gemaakt bij voldoende deelname.

Deze herfsteditie van de Wine & Food reis is voornamelijk bijzonder door wat het najaar in Umbrië zoal voortbrengt. Tijdens het koken werken we met de mooiste producten uit Umbrië, zoals saffraan, truffel (misschien wel witte truffel!!!), porcini, ovolo buono en natuurlijk de net vers geperste extra Virgine olijfolie. Wij Nederlanders zijn gek op het woord “Wauw“! Podere del Buongustaio in Umbrië is in dit jaargetijde echt WAUW!

Bij de prijs inbegrepen:
+ Ontvangst met Prosecco
+ 6 overnachtingen op basis van 2 personen op 2 persoonskamer.
   25,00 euro per nacht toeslag bij gebruik 1 persoon 2 persoonskamer.
+ Vijf kooklessen van Joop Zwiep met een drie/vier gangenmenu
+ Huiswijnen van het landgoed
+ Bezoek Casa Rondini
+ Kaasproeverij bij Luca Barbanera
+ Bezoek en lunch bij Doriana Moretti, de truffel koningin
+ Bezoek, rondleiding en wijnproeverij bij Fontesecca
+ kookles van een Nonna
+ Bezoek, rondleiding en proeverij Castello di Montegiove
+ Bezoek, rondleiding en proeverij Il Secondo Alto Piano
+ Bezoek en uitleg bij laboratorio David Salumi
+ Lunches
+ Pasta di Nonna
+  paddenstoelen zoeken

Niet bij de prijs in begrepen de kosten voor de reis naar Umbrië en retour Nederland

Podere del Buongustaio  heeft plek voor acht personen. Voor de andere deelnemers zijn er zeer comfortabele appartementen bij Castello di Montegiove beschikbaar. Castello di Montegiove ligt op 4 minuten met de auto van Podere del Buongustaio.

   


Programma Wine & Food reis voor culi’s

Dag 1
Aankomst en ontvangst met een lekkere prosecco. Kennismaking, Adje vertelt wat over het programma en Joop heeft lekker voor ons gekookt.

Dag 2
De Saffraan wordt in alle vroegte geoogst namelijk in de eerste 2 uur na zonsopgang. De bloemen moeten namelijk nog gesloten zijn, is de bloem al open dan zijn de meeldraden vochtig van de dauw en daardoor niet meer bruikbaar. We bezoeken het laboratorio van Casa Rondini. Hier zien we hoe de saffraan wordt geoogst en gedroogd en in welke producten die wordt verwerkt. We kopen natuurlijk saffraan van Franco, zodat jullie er ‘s avonds samen met Joop mee kunnen koken. Maar eerst gaan we een café al banco drinken in de bar van Eva. Als je wat meer wilt weten over de saffraan oogst dan kan je mijn column lezen die ik hierover heb geschreven voor het tijdschrift Franska. Klik op deze link voor de column  http://franska.nl/2394-2  

Om 13.00 lunch thuis en om 15.00 vertrekken we naar Azienda agricola Barbanera, waar Luca de lekkerste schapenkaas maakt.

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 3
We starten de ochtend met een bezoek aan Tenuta Fontesecca van Paolo Bolla.  Paolo Bolla is een telg uit het bekende Bolla geslacht die al vier generaties lang topwijnen in Verona produceren.  Hij maakt naar eigen zeggen Vini Naturale, heel erg pure wijnen met een minimum aan toevoegingen. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd.

Om 12.00 rijden we naar Fabro naar “Moretti, Voglie di Bosco” een winkel in streekproducten, de meeste zijn door de eigenaresse  Doriane Moretti zelf bereid, waaronder veel truffelproducten want haar man is een zeer goede truffelzoeker. Zelfs George Clooney komt hier weleens binnenvallen……..

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een heerlijk driegangen diner.

Dag 4
Pasta di Nonna. We gaan in de keuken van Podere del Buongustaio met een rasechte Italiaanse Nonna koken. We maken twee typisch Umbrische gerechten en een dolce.

Joop Zwiep kookt natuurlijk met aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 5
We rijden naar Fattorio Il Secondo Alto Piano en krijgen daar een rondleiding van Alessandra, daarna is er een zeer uitgebreide proeverij van al hun geitenkazen.
We komen rond een uur of twee weer thuis en dan is de middag vrij te besteden.

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 6
We lopen naar Castello di Montegiove, hier krijgen jullie een rondleiding door het kasteel incl. wijnproeverij.

Lunch bij Podere del Buongustaio

Bezoek aan Salumificio David Salumi in San Venanzo. We bezoeken het laboratorio waar alle originele Umbrische worsten en vleeswaren zoals  salami, prosciutto, coppa met truffel, en sausijsjes, mortadella en diverse soorten  salami van wildzwijn worden gemaakt. Natuurlijk ga ik altijd eerst even zelf een bezoek brengen om kennis te maken en voor een rondleiding om even te snuffelen of het een interessant bezoek is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs de dag na mijn bezoek nog onder de indruk was. Wat een fijne mensen met ongelooflijk veel liefde voor het vak, zo gepassioneerd en daar hangt een collectie worsten en hammen om van te kwijlen. Op donderdag maken ze alle salumi, dus we gaan kijken hoe dat gaat. Hierna een rondleiding en een uitgebreide proeverij. Alleen al bij de gedachte loopt het water me in de mond.

Joop Zwiep kookt voor de laatste maal, samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner

Dag 7
Ontbijt, afscheid en vertrek.

sitemap | contact | websites Webba