Viergangen kerstmenu in het Kerstophaalpakket van kookatelier Joop Zwiep
Deze editie van het Kerstophaalpakket 2024 hebben we weer alle culinaire registers open getrokken en kunt u met dit Kerstophaalpakket de “kook blits” maken bij familie en vrienden. Geen lange rijen meer voor de slager, poelier en visboer en uiteraard geen urenlange voorbereidingen meer. Wij bieden u de mogelijkheid om ook dit jaar uw kerstdiner voor u zelf weer een stuk eenvoudiger te maken door gebruik te maken van het viergangen “Kerstophaalpakket” uit de professionele keuken van Joop.
Een met zorg en liefde bereid kerstdiner dat u thuis alleen nog maar hoeft “op te vrolijken”. We beginnen met de welbekende ”tonijn op toast" of te wel een klein gerechtje (amuse gueule) voor bij het aperitief, om daarna met behulp van een duidelijk omschreven handleiding de gerechten op te warmen in uw eigen keuken. De opmaak/presentatie heb ik omschreven in mijn handleiding en natuurlijk is eigen initiatief van harte welkom met bijvoorbeeld toevoegingen zoals roomijs en/of slagroom bij het dessert en lekkere (gezouten) roomboter of olijfolie bij het meegeleverde pitten/bruschetta stokbrood. Ook zelf gemaakte menukaartjes, een fraai kerstservet, bijzonder servies en mooi glaswerk op de kerstdis geeft het kerstdiner extra glans.
Navraag aan diverse personen die in het verleden gebruik hebben gemaakt van het “Kerstophaalpakket” kan ik u garanderen dat u niet meer dan één uur in de keuken hoeft te staan. Vooraf en tussen de gangen door kunt u dan aan de kerstdis meer gezelligheid bieden aan uw gasten. Samen met familie en/of vrienden ontspannen en lekker genieten van een overheerlijk kerstdiner.
Het vier gangen “Kerstophaalpakket” 2024 bestaat uit:
Amuse gueule:
Gegrilleerde tonijn op toast met rouille
*
Gerookte tamme eendenborst “TastySmoke” en rillette van eendenbout geserveerd met rode bieten/truffelsalade en sjalotten-mierikswortelvinaigrette
*
Licht gebonden mosterdsoep met venkel, groene asperges en dragon (pitten/bruschetta stokbrood)
*
Stoofpotje van edelhert met paddenstoelen, stamppotje van rucola met dille, rode kool en abrikozen-appelcompote met kardemom
*
Luchtige mokkamousse op smaak gebracht met tonkabonen geserveerd met sinaasappelsaus, praline van hazelnoten en chocoladeversiersel “Noel”
De prijs van het “Kerstophaalpakket” is € 51,50 p.p.
Ook is er de mogelijkheid om geselecteerde kwaliteitswijnen te bestellen. Een sprankelende Cava of een top Champagne als aperitief en keuze uit vijf heerlijke wijnen die uitstekend combineren bij de gerechten van het kerstdiner.
• (Mousserend) Cava ‘Fanatic’ Imperial Reserva Brut, Penedès, Spanje à € 17,00
• (Mousserend) Champagne 'Montre-Cul' Brut, Blanc de Blancs, Delot Pere et files, Champagne, Frankrijk à € 49,50
• (Wit) Colombard & Sauvignon Blanc 2023, Domaine Horgelus, Casgogne, Frankrijk à € 11,50
• (Wit) Chardonnay ‘Naumakos’ 2021, Carminucci, De Marken, Italië à € 16,50
• (Rood) Chateaux Vieux Parc ‘Cuvée Pierre Mialhé’ 2022, Corbiéres, Frankrijk à € 13,50
• (Rood) Alta Crianza - El Jardin de la Emparatriz 2020, Finca la Emperatriz, Rioja, Spanje à € 19,00
• (Dessert) Rivesaltes rouge - Grenat 2022 (50cl.), Mas des Caprices, Languedoc, Frankrijk à € 17,50
U kunt uw bestelling telefonisch 0592–601535 kookatelier Assen of mobiel 06 27075492 of per e-mail reservering@kookatelierjoopzwiep.nl aan ons kenbaar maken.
Tot uiterlijk vrijdag 20 december kunt u bestellen! Het pakket is af te halen op dinsdag 24 december in ons kookatelier in Assen aan de Balkengracht 12A. We zijn dan geopend van 11.00 uur tot 15.00 uur. Bij de reservering graag even de ophaaltijd doorgeven i.v.m. de logistiek.
Uw bestelling is alleen geldig indien door ons via de mail of telefonisch bevestigd.
Ria en Joop Zwiep wensen u allen gezellige en feestelijke Kerstdagen toe!