volg ons op facebook volg ons op twitter volg ons op linkedin

Nieuwsbrief

Geef u op voor de gratis nieuwsbrief.

Wine & Food reis voor culi's in Umbrie

Adje Middelbeek en Joop Zwiep organiseren een bijzondere Wine & Food reis voor culi’s in Umbrië van 22 oktober tot 28 oktober.

Midden in het groene hart van Umbrië ligt het schitterende Podere del Buongustaio. Hier organiseert eigenaresse Adje Middelbeek, in samenwerking met chefkok Joop Zwiep van het gelijknamige kookatelier in Zweeloo, van 22 tot 28 oktober 2017 een zinnenstrelende culinaire Wine & Food reis. Podere del Buongustaio, van origine een boerderij uit 1830, werd door Adje Middelbeek vanaf 2011 nieuw leven in geblazen. De boerderij is volledig gerestaureerd en heeft een bijzondere  en stijlvolle uitstraling.

Wie is Adje Middelbeek?
“Ik heb hard gewerkt om een originele, pure en toch ook een luxe B&B met appartement te creëren voor diegenen die deze bijzondere streek willen verkennen en voor diegenen die komen voor het authentieke Italiaanse leven, goede wijnen, heerlijk eten en mensen die leven alsof de tijd er niet toe doet. Podere del Buongustaio is een oase van rust en elegantie met een persoonlijke sfeer in een zeer unieke omgeving. Uw honden zijn hier ook welkom; mijn teckels Joep, Mijntje en Menke zullen genieten van hun gezelschap.“

Najaar in Umbrië
Het najaar is een heerlijke tijd in Umbrië. Het weer is in deze periode nog prachtig. Vaak echt nazomers warm, maar met de heerlijke kleuren en geuren van de herfst. Wij organiseren deze Wine & Food reis juist in deze periode zodat u de ultieme combinatie kan ervaren van de heerlijke nazomerse dagen, prachtige streekproducten, het proeven van vele Italiaanse specialiteiten en zoeken naar truffels, paddenstoelen en u ziet hoe de saffraan wordt geoogst. ‘s Avonds gaan we met zijn allen deze producten  bereiden onder de bezielende leiding van Joop. De heerlijke maaltijden worden bij mooi weer door de deelnemers geserveerd op het fraaie terras van Podere del Buongustaio met schitterend uitzicht op het dal!

Bezoek aan de saffraanmarkt en aan Salumificio David Salumi, pasta di Nonna, truffels en paddenstoelen zoeken en nog veel meer!
Eind oktober wordt in Umbrie de saffraan geoogst en op 22 oktober is het de laatste dag van “Zafferiamo” het saffraanfeest in Citta della Pieve. Dus gaan we aan het einde van de middag meteen naar Citta della Pieve voor een bezoek aan de saffraanmarkt. Hierna rijden we naar Monteleone d’Orvieto, waar we gaan eten bij La Tana del Gufo. Verder staat er op het programma een bezoek aan Tenuta Vitalonga, een winkel in streekproducten en aan een salumificio. Natuurlijk komen de Nonna’s weer een dag lekker authentiek Italiaans koken. Dat was namelijk een groot succes in de voorgaande sessies.

 

Kosten
De kosten voor deelname zijn  € 1.425 (minimaal 10 deelnemers). Bij minder dan 10 deelnemers gaat de reis niet door. Het doorgaan van de reis wordt begin september 2017 bekend gemaakt.
Betalingscondities: 30% aanbetaling bij boeking, zodra de aanbetaling is ontvangen wordt de reservering definitief bevestigd via email. Tweede termijn van 30% dient voor 15 september  2017 overmaakt te worden en het saldo bij aankomst.

Bij de prijs inbegrepen:
+ Ontvangst met Prosecco
+ 6 overnachtingen op basis van 2 personen op 2 persoonskamer.
   25€ pn toeslag bij gebruik 1 persoon 2 persoonskamer.
+ Op de dag van aankomst eten we bij La Tana del Gufo
+ Vijf driegangen kooklessen van Joop Zwiep
+ Huiswijnen van het landgoed
+ Bezoek laboratorio Antheia
+ Bezoek, rondleiding en lunch Vitalonga
+ Bezoek, rondleiding en proeverij Salumificio David Salumi
+ Lunches
+ Pasta di Nonna
+ Truffels en paddenstoelen zoeken

Niet bij de prijs in begrepen de kosten voor de reis naar Umbrië en retour Nederland

Podere del Buongustaio  heeft plek voor acht personen. Voor de andere deelnemers zijn er zeer comfortabele appartementen bij Castello di Montegiove beschikbaar.
 
Heeft u interesse vraag dan het programma via podbuongustaio@gmail.com of info@kookatelierjoopzwiep.nl