volg ons op facebook volg ons op twitter volg ons op linkedin

Nieuwsbrief

Geef u op voor de gratis nieuwsbrief.

Thema kookworkshops

Geen lid van een kookclub of groep, enigszins uitgekeken op diverse kookboeken en toch de nadrukkelijke wens hebben om op culinair gebied iets beter en efficiënter voor de dag te willen komen? Geen probleem, want dan biedt Kookatelier Joop Zwiep u de mogelijkheid om daaraan tegemoet te komen. 

Individuele leergierige culi's kunnen zich nu melden om te worden ingedeeld in een groep van gepassioneerde kookfanaten. Op de tevoren vastgestelde avonden vertelt Joop u onder het genot van een  feestelijk aperitief wat de bedoeling van de avond is. Eenmaal in de keuken zal er aan de hand van recepturen een vier gangen thema menu met uitsluitend verse en seizoensgebonden ingrediënten worden gekookt door de cursisten.

De fijne kneepjes van het fascinerende koksambacht worden u door voormalig sterrenkok Joop geleerd. De ene keer gaat het om vis, schaal- en schelpdieren, een andere keer om wild. Lamsvlees komt aan de orde evenals vegetarisch en (orgaan)vlees.

 

Of het nu gaat om de inkoop, kwaliteitsbeheersing, het opmaken van de borden of het maken van specifieke sauzen, garnituren, mousses en zo voorts. Alles komt ter sprake en wordt door de cursisten zelf bereid.

Onder leiding van Patron d’Atelier Joop worden de cursisten ondergebracht in vier groepen (voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert). Na een voorbereidingstijd van anderhalf uur gaat u daarna aan de feestelijk gedekte tafel genieten van uw eigen creaties met een goed glas wijn.
     

Onderstaande data organiseren wij een thema workshop:

 

Donderdag 21 juni

Bijzonder koken ... Surf & Turf!

Vlees en vis als één gerecht serveren. Ja, sommige mensen vinden het bijzonder en vreemd, maar er zijn ook genoeg lekkerbekken die moeilijk keuzes kunnen maken tussen vis en vlees en dan is het wel smaakvol en handig als we deze twee combineren tot één gerecht. Tijdens deze kookworkshop gaan we o.a. een vitello tonnato maken met verse tonijn, schaaldieren de smaak van parelhoenvlees laten opwaarderen en een vers gevangen vis uit de Atlantische oceaan de uitdaging aangaan met een mooi biologisch ingrediënt uit het "hokkie" van Greet. Zoals altijd gaan we afsluiten met een bijzonder dessert; Deze keer een nagerecht met mango in combinatie met groenten en passievrucht. Kortom, aan de creativiteit zal het niet liggen!

 

Schrijf u nu in !

De prijs voor een thema kookles bedraagt € 85,00 per persoon bestaande uit: aperitief, recepturen, kookschort met eigen naam, vier gangen menu, mineraalwater op tafel, wijnarrangement, koffie of thee na afloop.

Sommige workshops hebben een meerprijs i.v.m. het inhuren van vakmensen die de workshop begeleiden!

De avond begint om 17.45 uur waarna de uitleg om 18.00 uur zal zijn. Tot ongeveer 22.30 uur bent u zonder meer verzekerd van een culinair boeiende avond.

Samen koken en genieten ...