volg ons op facebook volg ons op twitter volg ons op linkedin

Nieuwsbrief

Geef u op voor de gratis nieuwsbrief.

Thema kookworkshops

Geen lid van een kookclub of groep, enigszins uitgekeken op diverse kookboeken en toch de nadrukkelijke wens hebben om op culinair gebied iets beter en efficiënter voor de dag te willen komen? Geen probleem, want dan biedt Kookatelier Joop Zwiep u de mogelijkheid om daaraan tegemoet te komen. 

Individuele leergierige culi's kunnen zich nu melden om te worden ingedeeld in een groep van gepassioneerde kookfanaten. Op de tevoren vastgestelde avonden vertelt Joop u onder het genot van een  feestelijk aperitief wat de bedoeling van de avond is. Eenmaal in de keuken zal er aan de hand van recepturen een vier gangen thema menu met uitsluitend verse en seizoensgebonden ingrediënten worden gekookt door de cursisten.

De fijne kneepjes van het fascinerende koksambacht worden u door voormalig sterrenkok Joop geleerd. De ene keer gaat het om vis, schaal- en schelpdieren, een andere keer om wild. Lamsvlees komt aan de orde evenals vegetarisch en (orgaan)vlees.

 

Of het nu gaat om de inkoop, kwaliteitsbeheersing, het opmaken van de borden of het maken van specifieke sauzen, garnituren, mousses en zo voorts. Alles komt ter sprake en wordt door de cursisten zelf bereid.

Onder leiding van Patron d’Atelier Joop worden de cursisten ondergebracht in vier groepen (voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert). Na een voorbereidingstijd van anderhalf uur gaat u daarna aan de feestelijk gedekte tafel genieten van uw eigen creaties met een goed glas wijn.
     

Onderstaande data organiseren wij een thema workshop:

 

Woensdag 21 maart

Made in Italy

Giorgio Locatelli begon op vijfjarige leeftijd te helpen in het familierestaurant  van zijn oom. Hij groeide op in Corgeno in Noord-Italië, dicht bij de Zwitserse grens en Milaan. Bijna alles wat zijn familie at en dronk werd lokaal geproduceerd en dus was Giorgio een culinair kind van de regio. Giorgio heeft zijn verhalen van toen opgeschreven in zijn bekroonde kookboek Made in Italy (2006). Een oprecht kookboek waar wij deze thema kookworkshop enkele gerechten uit gaan bereiden. Denk hierbij aan sardines, pastagerechten, een specifiek Locatelli hoofdgerecht, zijn ultieme tiramisu en nog vele andere bereidingen met de signaturur van Giorgio Locatelli. Wordt zeker een gedenkwaardige kookavond met heerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken.

 

Dinsdag 10 april

Lente in eerlijk Drenthe!

De lente is aangebroken en voor een kok is dit (met hopelijk een vroeg voorjaar op komst) een inspiratiebron van jewelste. Het is dan nog wel halverwege april maar als de temperaturen ons goed gezind zijn dan kunnen we mooie ingrediënten op ons bord verwachten. Super groenten van mijn biologische boer Wouter Kamphuis van ’t Leeuweriksveld uit Wilhelmsoord, de ouderwetse kipsmaak van Greet Hospers met het grasetiket uit Drouwenerveen. En als alles meezit dan gaan we ook nog genieten van een dag vangst, namelijk … snoekbaars uit het Zuidlaardermeer. Als afsluiter een heerlijk dessert met vlierbloesemwijn, gemaakt in de zomer van 2017. Uit de tuinen van d’ Hof van Idylle uit Zweeloo in combinatie met een geiten blauwschimmelkaas uit Nooitgedacht. Kortom eerlijker en heerlijker uit ons mooie Drenthe bestaat eigenlijk niet!

 

 

Woensdag 9 mei

Vinaigrettes, sauzen en tapenade

Binnenkort meer informatie hierover.

 

Schrijf u nu in !

De prijs voor een thema kookles bedraagt € 85,00 per persoon bestaande uit: aperitief, recepturen, kookschort met eigen naam, vier gangen menu, mineraalwater op tafel, wijnarrangement, koffie of thee na afloop.

Sommige workshops hebben een meerprijs i.v.m. het inhuren van vakmensen die de workshop begeleiden!

De avond begint om 17.45 uur waarna de uitleg om 18.00 uur zal zijn. Tot ongeveer 22.30 uur bent u zonder meer verzekerd van een culinair boeiende avond.

Samen koken en genieten ...