volg ons op facebook volg ons op twitter volg ons op linkedin

Nieuwsbrief

Geef u op voor de gratis nieuwsbrief.

Thema kooklessen

Geen lid van een kookclub of groep, enigszins uitgekeken op diverse kookboeken en toch de nadrukkelijke wens hebben om op culinair gebied iets beter en efficiënter voor de dag te willen komen? Geen probleem, want dan biedt Kookatelier Joop Zwiep u de mogelijkheid om daaraan tegemoet te komen. 

Individuele leergierige culi's kunnen zich nu melden om te worden ingedeeld in een groep van gepassioneerde kookfanaten. Op de tevoren vastgestelde avonden vertelt Joop u onder het genot van een  feestelijk aperitief wat de bedoeling van de avond is. Eenmaal in de keuken zal er aan de hand van recepturen een vier gangen thema menu met uitsluitend verse en seizoensgebonden ingrediënten worden gekookt door de cursisten.

De fijne kneepjes van het fascinerende koksambacht worden u door voormalig sterrenkok Joop geleerd. De ene keer gaat het om vis, schaal- en schelpdieren, een andere keer om wild. Lamsvlees komt aan de orde evenals vegetarisch en (orgaan)vlees.

 

Of het nu gaat om de inkoop, kwaliteitsbeheersing, het opmaken van de borden of het maken van specifieke sauzen, garnituren, mousses en zo voorts. Alles komt ter sprake en wordt door de cursisten zelf bereid.

Onder leiding van Patron d’Atelier Joop worden de cursisten ondergebracht in vier groepen (voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert). Na een voorbereidingstijd van anderhalf uur gaat u daarna aan de feestelijk gedekte tafel genieten van uw eigen creaties met een goed glas wijn.
     

Onderstaande data organiseren wij een Thema kookles:

Dinsdag 27 juni

Stoer rundvlees door Herman ter Weele

Ambachtelijker kan niet!

Herman ter Weele draagt het vol trots uit: Slagerij G. ter Weele & Zn. is een ambachtelijk bedrijf uit Oene (Veluwe) waar nog zelf wordt geslacht. Waar anderen dit werk liever uitbesteden, heeft Slagerij ter Weele juist besloten om zich hierin te specialiseren. "In onze visie verzekert dit ons namelijk van de beste controle op het eindproduct en om het vlees extra smaak te geven", aldus Herman. Tijdens deze thema kookles gaat Herman uitgebreid in op het uitbenen van een stoere runderachterbout van ongeveer 70 kilo. Alle technische delen komen aan de orde en wat je ermee kunt doen ... stoven, bakken, roken, braden et cetera. Van deze delen gaan we een heerlijk vier gangen diner bereiden in de keuken van Joop met als afsluiter natuurlijk, zoals altijd, een bijzonder nagerecht.

Let op de prijs is € 95,00 per persoon.

 

Dinsdag 18 juli

De drie kreeften

Binnenkort meer informatie hierover

 

Schrijf u nu in !

De prijs voor een thema kookles bedraagt € 85,00 per persoon bestaande uit: aperitief, recepturen, kookschort met eigen naam, vier gangen menu, mineraalwater op tafel, wijnarrangement, koffie of thee na afloop.

De avond begint om 17.45 uur waarna de uitleg om 18.00 uur zal zijn. Tot ongeveer 22.30 uur bent u zonder meer verzekerd van een culinair boeiende avond.

Samen koken en genieten ...